Revenco, despre rezultatul alegerilor din Bălți: „Au fost comise mai multe ilegalități”

Primul tur al scrutinului de la Bălți ar fi avut loc cu abateri de la legislația electorală. O spune ministrul de Interne, Ana Revenco, care a precizat că poliția a expediat CEC-ului informații care ar proba eventuale ilegalități comise în campania electorală.  Oficialul nu a oferit detalii despre presupusele ilegalități.

„Pentru verificarea unor astfel de informații, Comisia Electorală Centrală a creat un grup de specialiști în care au fost delegate persoane de la mai multe autorități: FISC, SIS, poliție. Totuși, CEC are prioritate și liderismul în verificarea acestor informații aparține CEC-ului”, a spus Ana Revenco.

Marina Tauber, candidatul Partidului Șor la Primăria de Bălți, spune că se încearcă excluderea sa din cursa electorală, iar în spatele acestei „scheme” ar sta PAS, care, prin intermediul Comisiei Electorale Centrale, încearcă să-l baloteze pe Marcoci, chiar dacă acesta a ocupat locul trei la scrutin. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

(Marina Tauber, Partidul „Șor)

„PAS are o înțelegere cu Grigorișin, pentru ca acesta să-și retragă candidatura în această săptămână și, în acest fel, Boris Marcoci să devină contracandidatul meu în turul doi. Iar săptămâna viitoare, cu câteva zile rămase până la alegeri, ei se pregătesc să mă scoată din cursa electorală, ca al lor candidat să învingă, împotriva voinței oamenilor, împotriva locuitorilor din Bălți”.

Tauber spune că totul ar fi posibil în urma unei hotărâri în acest sens luate de Comisia Electorală Centrală, fără, spune ea, acordul Parlamentului.

 (Marina Tauber, Partidul „Șor)

„CEC a anunțat că, dacă unul dintre candidați care a acces în turul doi al alegerilor se retrage din cursa electorală, locul său va fi luat automat de următorul participant care a luat mai puține voturi”.

Duminică, 21 noiembrie, în 15 localități din Moldova au avut loc alegeri locale. Potrivit rezultatelor, la Bălţi, Tauber a obținut aproape 50% din voturi, urmată de Nicolae Grigorișin, cu 20%, cei doi urmând să se lupte pentru fotoliul de primar al orașului pe 5 decembrie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata