Salariu pe care-l câștigă un polițist începător: „Avem cei mai prost plătiți angajați”

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a declarat, în cadrul unei emisiuni de la TV8, ce salariu ridică lunar un polițist în Moldova. Potrivit acestuia, începătorii ridică un salariu minim de 6 mii de lei. Viorel Cernăuțeanu susține că nivelul corupției din sistem poate fi stopat printr-o motivație financiară, iar acest fapt a fost demonstrat odată cu instituirea stării de urgență.

Viorel Cernăuțeanu, șeful IGP)

„Dacă e să vorbim despre un începător, un simplu polițist care se angajează în poliție – de la 6000 de lei. Pentru cei care au cinci, șase ani munciți nu se schimbă tabloul mult, poate așa o schimbare esențială este pentru cei care au lucrați mai mult de 20 de ani, deoarece acele șase trepte de salarizare se adaugă pentru calcularea salariului în funcție de anii lucrați”.

Cernăuțeanu spune că angajații IGP, în comparație cu alte instituții, câștigă foarte puțin.

(Viorel Cernăuțeanu, șeful IGP)

„Noi suntem cei mai prost salariați. În această perioadă, reieșind din intensitatea muncii, cu suportul conducerii ministerului, am beneficiat de un spor pentru intensitate. În această perioadă s-a atestat o creștere de declarații sau denunțuri din partea polițiștilor de corupere din partea cetățenilor”.

Șeful IGP a mai afirmat că este un deficit foarte mare de angajați în toate direcțiile, pornind de la ofițeriii de sector, ofițeri de patrulare, ofițeri de investigații, deoarece „salariul nu este pe măsură”.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata