Statele Unite, în fața atacurilor armate repetate. Alte două au avut loc în Philadelphia și Tenesse

Cel puțin șase persoane au murit și peste 10 au fost rănite în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Statele Unite în două atacuri: în Philadelphia, în nord-estul țării, și în Chattanooga, Tennessee. Țara este marcată de un focar de violență cu arme, dintre care cel mai izbitor a fost cel din 24 mai, într-o școală din Texas, unde au fost uciși 19 copii și doi profesori.

De atunci, au avut loc peste 20 de atacuri. Președintele Joe Biden a cerut joi Congresului să restricționeze vânzările de arme de asalt.

Un grup de parlamentari din cele două mari partide americane lucrează la reforme, dar sarcina pare să fie complicată, deoarece republicanii se opun măsurilor menite să reglementeze armele.

Conform cifrelor din 2020, în Statele Unite circulă aproape 400 de milioane de arme de foc, mai mult decât populația țării.

Pe lângă crimele din Texas, recent au avut loc o serie de atacuri mortale. Pe 14 mai, un bărbat care se definea drept „rasist” și „antisemit” a ucis zece oameni de culoare într-un supermarket din Buffalo, la granița dintre Statele Unite și Canada.

Și patru persoane au fost ucise într-un atac la un spital din Tulsa, Oklahoma. Potrivit polițiștilor, atacatorul îl viza pe medicul care i-a operat spatele și pe care îl considera responsabil pentru durerea sa.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata