Scade incidența cazurilor noi în Capitală

Pentru a doua săptămână la rând, în municipiul Chișinău se înregistrează scăderea incidenței de COVID-19. Informația actualizată a fost prezentată în ședința de astăzi a serviciilor primăriei Capitalei.

„Luna care a trecut ne-a încurajat cu indicatori în descreștere semnificativă a numărului de cazuri. Dacă de la începutul pandemiei, în municipiul Chișinău s-a înregistrat o creștere permanentă incidenței la o sută de mii de locuitori, cu atingerea nivelului cel mai înalt – 1863 de cazuri în luna decembrie, atunci în a doua jumătate a lunii ianuarie se atestă o descreștere prin COVID-19, de la 1032 de cazuri la o sută de mii de locuitori până la, în ultimile 14 zile, 325 de cazuri”.

Cu toate acestea, a mai precizat Bucearschi, atât timp cât incidența îmbolnăvirilor rămâne peste o sută, Codul Roșu de sănătate pe teritoriul municipiului Chișinău va fi menținut.

De asemenea, oficialul a mai declarat că, paradoxal, dar în această săptămână a crescut numărul cazurilor grave și foarte grave.

„La ziua de ieri, internați în spitalele muncipale erau 726 de pacienți confirmați, 45 – în stare foarte gravă, 242 – în stare gravă, 414 – în stare medie și 25 – în stare ușoară. Chiar dacă avem o diminuare cazurilor de infectare la COVID-19 țin să menționez că se mențin în creștere cazurile grave și foarte grave. Din păcate, și la terapie intensivă avem persoane în stare foarte gravă”.

Menționăm că, până în prezent, în municipiul Chișinău, au fost confirmate peste 59 de mii de cazuri confirmate la COVID-19.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata