Schimbul valutar in Moldova se va efectua doar cu prezentarea unui act de identitate, indiferent de sumă

Schimbul valutar in Moldova se va efectua doar cu prezentarea unui act de identitate, indiferent de sumă. Un proiect în acest sens e pregătit de deputatul Marian, după ce, în această primăvară, în lege a fost introdusă obligativitatea de a prezenta un act la o sumă de peste 10 mii lei.

Potrivit lui Marian, la analiza implementării legii, s-a constatat că această normă poate fi ocolită prin mai multe metode, inclusiv prin eliberarea mai multor bonuri fiscale pentru sume mai mari de 10 mii lei.

Pentru a avea mai multă siguranță că această măsură funcționează, am înregistrat un amendament  prin care stabilim că prezentarea actelor de identitate la efectuarea operațiunilor de schimb valutar devine obligatorie, indiferent de sumă. În toată Europa există o practică similară, inclusiv în România, unde se solicită un act de identitate indiferent de suma schimbată. Este un amendament important în contextul eforturilor noastre de combatere a finanțării ilegale a grupărilor criminale deghizate în partide politice”, a declarat Marian.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata