Ședința Cabinetului de miniștri la Ungheni. Ce subiecte sunt pe agendă

Ședința Guvernului din 19 octombrie curent se va desfășura în municipiul Ungheni. Membrii Cabinetului de miniștri vor examina proiecte de legi care prevăd majorarea, începând cu 1 octombrie 2022, a salariilor personalului din instituţiile medico-sanitare publice, dar și acordarea ajutorului unic în valoare de 3000 de lei bugetarilor cu un salariu mai mic de 15 000 de lei.

De asemenea, pe agenda ședinței este inclus proiectul hotărârii de Guvern privind simplificarea accesului pentru mediul de afaceri la credite și împrumuturi de la instituțiile financiare. Cabinetul de miniștri va mai aproba Regulamentul Fondului Național pentru Mediu și un Acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”.

Imediat după ședință, prim-ministra Natalia Gavrilița va susține o conferință de presă, după care va vizita compania cu capital străin „Lear Corporation”, cu sediul în Zona Economică Liberă din Ungheni. De asemenea, șefa Guvernului va merge la Bahmut, unde va avea loc darea în exploatare a drumului de ocolire a localității, construit cu sprijinul UE.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata