Un nou site în Moldova, lansat de guvern – controlezfactura.gov.md. Spînu: „O pagină cu sfaturi mici, dar care aduc economii mari”

Guvernul a mai lansat un site – controlez factura.gov.md. Cu lemne.md și compensatii.gov.md, acesta va fi al treilea la număr. „O pagină cu sfaturi mici, dar care aduc economii mari”, a anunțat marți ministrul Andrei Spînu. 

Potrivit lui, cetățenii Republicii Moldova trec printr-o perioadă în care este esențial să fie consumată responsabil energia electrică și energia termică, „mai ales în orele de vîrf între orele 07:00 – 10:00 și 18:00 – 23:00, iar în acest sens, a fost creată o pagină cu sfaturi mici, dar care aduc economii mari – https://controlezfactura.gov.md/.”

Pe site-ul nou creat, cetățenii ar putea identifica, potrivit lui Spînu, planul Guvernului de pregătire pentru sezonul de încălzire 2022-2023, care țintește inclusiv reducerea consumului de gaze cu 15% la nivel național.

De asemenea, pot fi identificate:

-Sfaturi simple pentru a reduce consumul de energie electrică, energie termică, resursele de apă și combustibil;
-Detalii despre compensațiile care vor fi acordate de Guvern în factură și modul în care puteți depune cerere;
-Informații despre rezervele de gaze naturale pe care le facem și conectarea la încălzire a școlilor și grădinițelor;
-Modalități de economisire a energiei prin investiții în tehnologii noi.

„Campania națională pentru consumul moderat de energie în Republica Moldova „Pot controla factura” este realizată de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova cu suportul Embassy Office of the Netherlands in Moldova.”, a conchis Andrei Spînu.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata