Șefului IGP a avut o întrevedere cu reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu a avut ieri, 3 august, o întrevedere de curtoazie cu noul Șef al Oficiului Regional de Securitate al Ambasadei SUA, Charles Starr.

Organizarea și desfășurarea instruirilor practice pe diverse domenii de activitate, dotarea polițiștilor cu echipamente și mijloace tehnice speciale, consolidarea capacităților ofițerilor în investigarea infracțiunilor complexe, expertiză în domeniul tranzacțiilor financiare cu utilizarea criptovalutei, au fost câteva din subiectele abordate de părți.

Totodată, în cadrul ședinței au fost discutate proiectele care se află în derulare pe dimensiunea activității polițienești, precum și prioritățile de colaborare pe viitor.

În debutul întrevederii, Șeful IGP a adresat felicitări oficialului cu prilejul învestirii în postura de Șef al Oficiului Regional de Securitate al Ambasadei SUA și a adus mulțumiri Ambasadei SUA pentru suportul acordat Poliției Naționale în contextul provocărilor actuale, reiterând deschiderea pentru alte inițiative de cooperare, dar și asigurarea sustenabilității activităților aflate în proces de implementare.

,,Susținerea constantă din partea Guvernului SUA aduce un aport valoros în dezvoltarea instituției și contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor oferite de Poliția Republicii Moldova, de aceea rămânem dedicați consolidării parteneriatului nostru pentru a face față împreună provocărilor globale și pentru a asigura o cooperare eficientă în combaterea criminalității transfrontaliere și a altor amenințări la adresa siguranței cetățenilor. a declarat Viorel Cernăuțeanu. 

La rândul său, reprezentantul Ambasadei SUA în Republica Moldova, Charles Starr a apreciat obiectivele imperative ale conducerii Inspectoratului General al Poliției și a dat asigurări că Ambasada Statelor Unite ale Americii va acorda suportul necesar și se va implica în continuare în materializarea și atingerea rezultatelor scontate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata