VIDEO/ Explozii și focuri de arme în cel mai mare port rusesc de la Marea Neagră

Dronele maritime ucrainene au atacat vineri dimineață o bază navală rusă din apropierea Novorossiysk, cel mai mare port de la Marea Neagră. Portul este un centru important pentru exporturile rusești. Ministerul rus al Apărării a comunicat că dronele au fost distruse, transmite digi24.ro.

În urma atacului, autoritățile portului Novorossiysk au oprit temporar toate mișcările de nave.

Utilizatorii rețelelor sociale au raportat că au auzit explozii și focuri de armă în apropiere de Novorossiysk vineri dimineață. Imagini ale localnilor difuzate de postul de știri online rusesc Astra arată o coloană de fum în largul mării.

Serviciile de urgență din Novorossiysk au confirmat informațiile despre explozii, iar serviciile de securitate au fost informate, a informat agenția de presă rusă RIA. Portul este unul dintre cele mai mari din Marea Neagră.

The Guardian nu a verificat această afirmație în mod independent, dar dacă se confirmă, acesta ar fi primul atac ucrainean asupra unuia dintre principalele porturi comerciale ale Rusiei.

Consorțiul Caspian Pipeline Consortium, care încarcă petrolul pe petroliere la Novorossiysk, a transmis că portul a interzis temporar orice mișcare a navelor. Consorțiul a precizat că instalațiile sale nu au fost avariate, iar încărcările de petrol au continuat pe petrolierele care erau deja ancorate.

Tensiunile din Marea Neagră și porturile adiacente au escaladat de când Rusia a refuzat luna trecută să prelungească acordul care să permită exporturile de cereale în siguranță din porturile ucrainene.

Dronele și rachetele rusești au lovit mai multe instalații portuare ucrainene și silozuri de cereale din porturi la Marea Neagră.

Rusia a acuzat, de asemenea, că drone maritime ucrainene au atacat navele sale de război care escortau o navă civilă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata