Serviciul Vamal și Universitatea de Stat din Moldova au semnat un Acord de colaborare

Serviciul Vamal și Universitatea de Stat din Moldova (USM) a semnat astăzi un Acord de colaborare. Documentul prevede desfășurarea mai multor acțiuni comune între cadrele și studenții instituției de învățământ și colaboratorii vamali, transmite Moldpres.

În cadrul evenimentului, șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a subliniat că documentul va oferi mai multe oportunități pentru studenții Facultății de Drept.

„Acum 20 de ani am absolvit Facultatea de Drept, care este cea mai cotată în țară. Absolvenții acesteia ocupă funcții de conducere. Acordul semnat astăzi va permite ca mai mulți studenți selectați să-și facă studiile practice la Serviciul Vamal. Ne bucurăm că avem oportunitatea de a vorbi astăzi cu viitorii colaboratori vamali. Avem o echipă tânără cu o vastă experiență în domeniu, care și-a acumulat cunoștințele la această facultate. Aici este fortificată baza profesională pentru ca ulterior să reușiți să vă încadrați în câmpul muncii. Profesorii din cadrul USM au o calificare foarte bună și le mulțumim pentru aportul lor în formarea cadrelor. Îndemnăm studenții să fie activi, să facă stagii profesionale în cadrul Serviciului Vamal și să acceadă într-o funcție publică”, a spus Igor Talmazan.

La rândul său, rectorul USM, Igor Șarov, a îndemnat studenții să aleagă domeniul public național, unde în prezent se atestă o nevoie acută de cadre.

„Republica Moldova are nevoie de dumneavoastră. Facultatea de Drept din cadrul USM este cea mai cotată din țară și pregătește cele mai calificate cadre. Ne dorim să oferim mai multe oportunități pentru studenții noștri, iar acest Acord reprezintă o posibilitate suplimentară de a face stagii practice într-o instituție publică”, a afirmat Igor Șarov.

După semnarea documentului, studenții au adresat întrebări reprezentanților Serviciului Vamal despre oportunitățile stagiilor de practică și angajare. Totodată, conducerea instituției a vorbit despre activitatea acesteia, colectările la bugetul de stat, metodele și tehnicile de lucru, pentru a familiariza tinerii cu procesul de muncă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata