Și Partidul Șor sesiseză Înalta Curte: „Maia Sandu vrea să-și subordoneze toată puterea în stat”

Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” au depus la Curtea Constituțională un punct de vedere în contextul sesizării președintelui Republicii Moldova privind constatarea circumstanțelor pentru dizolvarea Parlamentului, în care acordă atenția Înalte Curți că pentru dizolvarea legislativului nu există temeiuri juridice.
Iar prin blocajul impus și formalismul dialogului purtat cu actorii politici, șeful statului urmărește să-și subordoneze în întregime puterea în stat.
În document se menționează că deputații din majoritatea parlamentară au dat dovadă de respect față de instituția prezidențială și au manifestat deschidere pentru identificarea soluțiilor de depășire a crizei guvernamentale și învestirea unui Guvern plenipotențiar.
Situația de blocaj nu îi poate fi imputată Parlamentului, deoarece forul legislativ a depus efort maxim pentru identificarea soluțiilor viabile în depășirea crizei guvernamentale și de a convinge instituția prezidențială să-și îndeplinească atribuțiile funcționale, se arată în documentul depus la Curtea Constituțională de către cei de la Șor.
În demersul adresat Curții Constituționale, deputații Partidului „ȘOR” și ai Platformei parlamentare „Pentru Moldova” mai constată că președintele Republicii Moldova a eșuat lamentabil în obligația sa constituțională de a fi un arbitru echidistant și un mediator între puteri în această criză guvernamentală. Șeful statului s-a poziționat într-o tentativă evidentă de subordonare totală a puterilor în stat, se mai arată în punctul de vedere al deputaților Partidului „ȘOR” și Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, depus la Curtea Constituțională.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata