Situația din Republica Moldova, pe ordinea de zi a sesiunii plenare a Parlamentului European

Subiectul privind încercările Rusiei de a deraia traiectoria pro-europeană a Chișinăului, va fi supus dezbaterilor în cadrul Parlamentului European, ce se reunește într-o sesiune plenară, la Strasbourg. În urma recentelor proteste de stradă și avertizări cu privire la o lovitură de stat, eurodeputații urmează să dezbată marți seara, provocările cu care se confruntă țara noastră.

Anterior, președinta Maia Sandu, a avertizat că Rusia dorește să organizeze o lovitură de stat în Moldova, inclusiv prin sabotaj și prin stimularea tulburărilor civile, ca o modalitate de a opri procesul de integrare a țării în UE.

De partea cealaltă, Rusia a cerut Moldovei, la începutul acestei luni, să pună capăt „retoricii confruntaţionale antiruse”, după adoptarea de către parlamentul de la Chişinău a unei declaraţii care denunţă operaţiunea rusă din Ucraina.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a denunţat de asemenea înmulţirea „informaţiilor false despre planuri inexistente ale Moscovei de a destabiliza situaţia” din Moldova şi tentativele „de a spori tensiunile în mod artificial” în jurul situaţiei din regiunea separatistă prorusă Transnistria.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata