VIDEO/ Oficial ucrainean: Rusia vrea să-și mențină influența în Republica Moldova

După ce în weekend, la Chișinău, s-a vorbit din nou despre faptul că Moscova își dorește foarte mult destabilizarea situației în Moldova, același lucru a fost susținut și de autoritățile de la Kiev. Într-un interviu acordat pentru jurnaliștii români de la hotnews.ro, Kirilo Budanov, șeful serviciului secret al armatei Ucrainei, a declarat că Rusia încă mai are încercări de a-și menține influența în zonele de pe ambele maluri ale Prutului.

„Este un fapt confirmat că, într-adevăr, Rusia are încercări de a menține influența, inclusiv în România, Moldova. Totuși, cu toții vedem că acest lucru nu îi reușește așa cum își propune. Dar, una peste alt, îngrijorător încă mai este faptul că aceste încercări există”, a spus oficialul ucrainean.

În context, pentru a dejuca toate acțiunile Moscovei legate de zonele din Bazinul Mării Negre, Kirilo Budanov a mai spus că Ucraina este într-o permanentă colaborare cu partenerii săi externi, colaborare care până în prezent a dat rezultate foarte bune.

 

Autoritățile de la Chișinău nu au venit, deocamdată, cu nicio reacție în acest sens.

Duminică dimineață, Poliția Moldovei a anunțat că a reușit să dejoace un plan de destabilizare a situației din țară pus la cale de Rusia după infiltrarea unui agent în guparea de diversioniști care urmau să participe la protestul organizat ieri în centrul Capitalei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata