Slusari: „Declarația depusă de PAS nu are efecte juridice”

Fracțiunea Platformei DA va vota, cel mai probabil, declarația propusă de Partidul Acțiunie și Solidaritate, privind necesitatea dizolvării Parlamentului și declanșării alegerilor anticipate, chiar dacă efectele juridice ale unei astfel de declarații sunt minime, a declarat Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.

Mai exact, potrivit deputatului, asemenea declarații nu generează nicio responsabilitate sau consecință juridică.

„Valoarea juridică a unei astfel de declarații este foarte mica. Această declarație nu generează responsabilitate și consecințe juridice. Socialiștii sau cei ai Partidului Șor pot să uite peste 15 minute de această declarație. Hârtia de turnesol care va demonstra dorința sau nedorința deputaților de a declanșa alegeri parlamentare anticipate va fi votul sau lipsa acestuia în Parlament pentru Guvernul propus de președintele Sandu”.

Amintim că Partidul Acțiune și Solidaritate a propus ca la prima ședință a Parlamentului din sesiunea de primăvară-vară să fie votată o declarație cu privire la necesitatea dizolvării Legislativului. Potrivit acestei declarații, deputații urmează să se angajeze să nu participe la ședința în timpul căreia va fi examinată chestiunea cu privire la aprobarea programului de guvernare al Executivului și acordarea votului de încredere Guvernului propus de către șeful statului Maia Sandu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata