Socialiștii merg din nou la Curtea Constituțională, sesizând din nou desemnarea Nataliei Gavrilița la funcția de premier

Socialiștii au mers miercuri din nou la Curea Constituțională, de data aceasta pentru a contesta primul decret de numire al Nataliei Gavriliță la funcția de premier, scrie Cotidianul.md.

Chiar dacă decretul de numire a Nataliei Gavriliță a fost emis la 27 ianuarie, socialiștii se adresează la CC două luni mai târziu, contestând mai multe aspecte.

Printre altele, ei invocă aptul că publicarea decretului semnat de Maia Sandu la data de 27 ianuarie 2021 nu era în vigoare la data solicitării votului de încredere pentru cabinetul de miniștri propus și programul guvernamental (8 și 11 februarie), deoarece decretul a fost publicat în Monitorul Oficial la 26 februarie.

Ei mai contestă și faptul că Maia Sandu nu a emis decretul în urma unei runde de consultări, dar că și la momentul emiterii acestuia a cerut ca Guvernul să nu fie votat.

„PSRM s-a adresat la CC pentru că din decizia CC din 22 martie rezultă că primul decret al Maiei Sandu privind desemnarea Nataliei Gavrilița era fictiv, deoarece președintele a cerut ca Guvernul Gavrilița să nu fie votat de Parlament, iar decretul nu a fost publicat în Monitorul oficial”, a explicat liderul socialiștilor Igor Dodon raționamentele pentru a merge la CC.

Sesizarea a fost semnată de deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata