Țările europene înăspresc restricțiile, odată ce se apropie sărbătorile pascale

Planul Germaniei de închidere strictă de Paști a fost o „greșeală”. Însuși cancelarul Angel Merkel a recunoscut acest lucru după ce a convenit cu liderii regionali să anuleze măsura. Decizia, care a fost dificil de pus în aplicare la timp, a creat confuzie în rândul populației și critici în rândul sectorului de afaceri.

La mijlocul celui de-al treilea val de covid-19 în curs de desfășurare și cu o creștere a spitalizărilor, Belgia a prelungit închiderea parțială pentru încă 4 săptămâni, menținând școlile închise și magazinele neesențiale accesibile doar pe bază de programare.

În Franța, Guvernul va discuta introducerea restricțiilor privind călătoriile turistice în străinătate. Și a anunțat posibila extindere a măsurilor interne prin adăugarea a trei noi regiuni sub supraveghere extremă.

Situația de sănătate rămâne alarmantă, mai ales cu noile variante ale virusului. Comisia Europeană avertizează că se poate aștepta o creștere a numărului de infecții și spitalizări în următoarele săptămâni.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata