Soluția lui Popșoi pentru inflație: „Dacă ai două mașini, vinzi una”

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popșoi, are o soluție pentru inflația galopantă din acest an: ce să facă moldovenii pentru a economisi, în condițiile unui nivel înalt al inflației. Dacă au două mașini, una să o vândă, explică deputatul.

Popșoi susține că anume așa a făcut el. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emsiuni de la postul „Primul în Moldova”.

(Mihai Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului)

„De exemplu, cei care au două mașini, așa cum eu, până nu demult, am avut două. Pe a mea am vândut-o și merg acum cu troleibuzul. Asta ajută puțin. Având în vedere prețul ridicat la carburanți, eu prefer transportul public, pentru că e mai puțin dăunător celor din jur. Asta este foarte bine pentru toți”.

Datele statistice oficiale nu sunt nici pe departe promițătoare pentru criza financiară dură cu care se confruntă Moldova. A afirmat-o recent chiar guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu.

(Octavian Armașu, guvernatorul BNM)

„Valul de scumpiri internaționale la resurse energetice și la produse alimentare au avut un impact major asupra prețurilor din Republica Moldova. Inflația în Republica Moldova este mai mare decât în alte țări din mai multe cauze, inclusiv ponderea mare a produselor alimentare în coșul de consum, economia mică și deschisă, dar și dezechilibrele în economie care se trag din trecut sub formă de tarife neajustate la timp.”

În aceste condiții, inflația, care a depășit deja un antirecord în Moldova, va continua să crească, urmând să ajungă până la 31%.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata