Sondaj: 45,8% din moldoveni vor ca Maia Sandu să discute cu Putin problema gazului. Care este soarta cetățenilor și de câți bani au nevoie ca să facă față scumpirilor?

În cadrul emisiunii Morari.live, difuzată în fiecare joi la ora 21:00 la postul de televiziune N4, 120 de moldoveni din peste 50 de localități ale țării, sunt conectați la un panou sociologic și răspund în direct, la întrebări de tip sondaj. Datele acestor sondaje sunt colectate și prezentate publicului de către compania sociologică IMAS.

În ediția de ieri, moderatoarea emisiunii, Natalia Morari, a întrebat paneliștii despre ce soluții văd pentru iarna viitoare, dat fiind prețul tot mai mare pe care-l achităm pentru gazul natural. Astfel, 45,8% din moldoveni au spus că președinta Maia Sandu trebuie să negocieze cu Vladimir Putin, iar 21,4% au fost de părerea că în general Guvernul trebuie să încerce să renegocieze contractul la gaz.

22,1% din respondenți își pun speranța în UE și așteaptă ca să ni se ofere un suport financiar foarte consistent pentru a compensa prețul ridicat plătit de Moldova pentru gaz. Doar 6,1% au menționat că țara noastră trebuie să rămână cu actualul contract pe care-l are cu Gazprom.

Pentru un trai decent la iarnă, 38,8% din moldoveni au nevoie de un venit financiar mult mai mare decât cel din prezent. 33,3% au nevoie de 3 ori mai mulți bani, 24,0% au nevoie de două ori mai mulți bani și doar 3,9% au spus că nu au nevoie de aproximativ aceeași bani pe care-i primesc în prezent.

Situația este critică însă pentru 55,4% din moldoveni care au spus că la iarnă vor fi într-o situație foarte dificilă și nu știu cum vor acoperi cheltuielile. 25,6% vor acoperi cheltuielile cu dificultate și restrângeri în alte domenii, iar 14,9% recunosc că veniturile ce le au le ajung doar pentru strictul necesar. Doar 4,1% au menționat că au o situație financiară bună care le permite să acopere toate cheltuielile.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata