Sondaj: În caz de anticipate, Partidul Acțiune și Solidaritate ar obține aproape 50% din voturi

În cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare anticipate, în noul Legislativ ar accede patru partide. Datele se regăsesc în sondajul Barometrul Opiniei Publice, realizat de Institutul de Politici publice.

Partidul Acțiune și Solidaritate este susținut de 48,6% din respondenți, în timp ce Partidul Socialiștilor, condus de Igor Dodon, ar obține 26,6%. Partidul „Șor” ar fi votat de 8,7%, iar „Partidul Nostru” – 6,2%.

Totuși, asta în condițiile în care aproape 40% din respondenți au spus că nu au o opțiune de vot sau nu vor participa la alegeri.

La capitolul încrederii în politicieni, Maia Sandu este politicianul în care moldovenii au cea mai mare încredere, arată datele sondajului efectuat de Barometrul Opiniei Publice. Potrivit sondajului, actualul președinte este cotat cu peste 22%, urmat de fostul președinte Igor Dodon, la mare distanță, cu 11%. În clasament mai urmează Ilan Șor, Renato Usatîi și Vladimir Voronin.

La polul opus se află Vladimir Plahotniuc și Vlad Filat, politicieni, în care, potrivit sondajului, moldovenii au cea mai mare neîncredere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata