Șor vine cu replica: „Maia Sandu a dat indicația”

Ilan Șor susține că cererea Procurorului General interimar, Dumitru Robu, de a-i ridica imunitatea de deputat și de a-l reține ar fi făcută la indicația președintelui țării Maia Sandu, ca răzbunare pe anunțul despre începutul procesului de demitere a șefului statului și de provocare a alegerilor prezidențiale și parlamentare anticipate. Șor a făcut această afirmație la o conferință de presă online. Șor a mai subliniat că Maia Sandu știe și de faptul că „mulți din fracțiunea PAS nu sunt de acord cu ce face ea și cu situația gravă din Republica Moldova”.

„Show politic, cu care doresc să acopere problemele grave din țară, inclusiv informația că guvernarea a administrat 7 mii de doze de vaccin expirat”. Așa a mai comentat Ilan Șor cererea de ridicare a imunității lui parlamentare și arestarea. Șor a avertizat-o pe Maia Sandu și guvernarea de la Chișinău că „crește foarte tare nemulțumirea cetățenilor” și de faptul că aceasta „ar putea duce la repetarea anului 2009” („revoluția twitter” n.r.).

Procurorul general interimar Dumitru Robu a depus la Parlament nouă cereri privind solicitarea acordului de ridicarea a imunității deputatului fugar Ilan Șor, reținerea, arestarea, percheziționarea și trimiterea în judecată a acestuia fiind învinuit în baza mai multor articole din Codul Penel.

Fiind peste zece cereri la număr, în principiu, procurorul general interimar a solicitat acordul deputaților privind ridicarea imunității deputatului fugar Ilan Șor, condamnat de prima instanța la șapte ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, reținerea, percheziționarea, arestarea și trimiterea în judecată a acestuia.

Potrivit regulamentului Parlamentului cu privire la procedura de ridicare a imunității parlamentare, Comisia juridică, pentru numiri şi imunităţi va examina cererea Procurorului General în cel mult 15 zile după aducerea acesteia la cunoştinţa deputaţilor.

Ilan Șor a fugit peste hotare în 2019, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata