Transportatorii au protestat din nou: „Vrem ajustarea tarifelor”. Spânu: „Nu sunt întrunite condițiile”

S-au ținut de cuvânt și au ieșit, din nou, în stradă. Vorbim despre transportatorii, care s-au adunat și astăzi în fața Guvernului, unde le-au cerut autorităților să majoreze tarifele, reieșind din scumpirea carburanților, a pieselor de schimb și a serviciilor de reparații auto. În context, oamenii au venit cu noi acuzații la adresa Ministerului Infrastructurii, declarând că oficialii sunt tot mai indiferenți față de problemele lor.

„Am venit să protestăm din nou, din cauza că nu suntem auziți. Noi am solicitat ajustarea tarifelor la cheltuielile reale, iar ministerul, în mod normal, trebuia să reacționeze, așa cum prevede legislația, adică, să facă niște calcule, apoi calculele să fie discutate cu noi. Ei nu fac asta. Nu fac calcule, sau, chiar dacă le fac, le ascund de noi, ca și în 2019. Noi am venit să le arătăm nu doar ce încasăm, dar și ce cheltuim.”

Totodată, transportatorii cer și lichidarea schemelor de la „Gările Auto Moderne” și Gara de Nord Chișinău.

„Vorbim despre procentul autogării, despre rambursarea ctizului la motorină, micșorarea costului asigurării de răspundere civilă pentru autobuze, care nu a fost majorat nejustificat și schemele corupționale care sug din noi banii.”

În replică, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a declarat că și-n continuare una dintre principalele preocupări ale autorităților este ca oamenii să beneficieze de servicii de transport sigur, comod și accesibil, iar prețul pentru aceste servicii să fie unul corect, care să corespundă realităților actuale, respectiv, la moment, cerințele transportatorilor nu vor fi aprobate.

Amintim că ieri, șoferii au anunțat că, dacă acțiunea de astăzi nu va aduce niciun rezultat, ei sunt gata să-și sisteze activitatea chiar și pentru o săptămână, adăugând în acest interval de timp și alte acțiuni, dacă va fi nevoie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata