Spania a atins un nivel record de persoane rămase fără muncă

Șomajul în Spania depășește patru milioane de șomeri din cauza pandemiei. Sectorul turistic se bazează pe vaccinuri pentru a normaliza sezonul estival. Pe fondul limitărilor pandemiei, numărul șomerilor înregistrați a depășit patru milioane în februarie, pentru prima dată din aprilie în urmă cu cinci ani.

Februarie a lăsat aproape 44.500 de persoane fără muncă 44.436 de persoane, potrivit datelor Ministerului Muncii și Economiei Sociale. O cifră care este cu 23,5% peste cea din februarie 2020, ultima lună înainte de instalarea pandemiei în Spania.

Acesta este cel mai mare număr de șomeri înregistrați pe parcursul întregii pandemii, chiar mai rău decât în ​​lunile martie și aprilie 2020, când activitatea a fost practic paralizată. Guvernul spaniol atribuie această revenire „impactului puternic” al celui de-al treilea val al pandemiei și „restricțiilor severe” care au fost impuse pentru a o opri.

Dacă restricțiile pandemiei fac ravagii asupra economiei spaniole deteriorate, cifrele ating cel mai slab nivel din sectorul turistic, care reprezintă mai mult de 12% din PIB-ul spaniol.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata