Tkaciuc: „Oamenii trebuie scoși în stradă, pentru a evita un 7 aprilie”

Singura modalitate de soluționare a blocajului politic în care se află Republica Moldova este presiunea străzii. De această părere este liderul Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic, Mark Tkaciuk. Potrivit fostului deputat comunist, oamenii trebuie scoși organizat la protest pentru a cere dizolvarea Parlamentului și anunțarea datei alegerilor anticipate. De asemenea, Tkaciuk spune că formațiunea sa va paticipa la următorul scrutin electoral. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, scrie IPN.

Potrivit lui Mark Tkaciuk, organizarea protestelor masive pentru a cere dizolvarea Parlamentului reprezintă modalitatea democratică, prin respectarea voinței poporului, de soluționare a crizei politice în care se află Republica Moldova.

„Oamenii trebuie scoși în stradă în mod organizat, dacă nu va exista organizare, totul se va transforma în „7 aprilie”. Dacă vrem cu adevărat să schimbăm ceva, trebuie să înțelegem că fără participarea activă a cetățenilor, nu va fi posibil. Oamenii trebuie scoși în stradă pentru a cere dizolvarea Parlamentului”, a spus Mark Tkaciuk, însă a precizat că acesta nu este un îndemn la manifestații.

Fostul consilier prezidențial se arată convis că în următoarea legislatură nu va mai accede Partidul Democrat și toate grupurile desprinse din această formațiune. În plus, potrivit lui Tkaciuk, următorul Parlament va avea mai multă legitimitate decât actualul.

„Următorul Parlament va fi fără Partidul Democrat, fără toate derivatele PDM, tot acest gunoi politic nu va mai exista în următorul Legislativ. Următorul parlament va fi, cu siguranță, mai principial. Elemente de genul pungilor cu bani, șantaj și presiune vor fi mai puține”, a mai spus Mark Tkaciuk.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata