Spania: A treia noapte de proteste violente

Protestele legate de închisoarea unui rapper condamnat pentru insultarea monarhiei spaniole și lăudarea violenței teroriste au fost afectate de revolte pentru a treia noapte consecutivă, în Spania.

Au existat momente de tensiune, când flăcările au amenințat să se extindă la clădirile din apropiere, înainte de sosirea pompierilor.

În orașul Valencia, poliția a folosit bastoane pentru a dispersa protestatarii și a arestat cel puțin opt persoane, potrivit delegației regionale a guvernului spaniol.

Situația dificilă a lui Pablo Hasél, care a început săptămâna aceasta să execute o pedeapsă de 9 luni într-o închisoare, a declanșat o dezbatere aprinsă asupra limitelor libertății de exprimare în Spania și o furtună politică cu privire la utilizarea violenței atât de către susținătorii rapperului, cât și de poliție.

Dar, potențial, adâncind tensiunea, autoritățile judecătorești din regiunea nord-est a Cataloniei au anunțat că Hasél a pierdut un recurs recent și se uită la o pedeapsă suplimentară de închisoare de 2 ani și jumătate pentru obstrucționarea justiției și agresiune în 2017. Sentința poate fi atacată din nou în fața Curtea Supremă a țării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata