Spania: O regiune impune amenzi dure pentru cei care refuză să se vaccineze împotriva Covid-19

Controverse în Spania, după ce regiunea Galicia a aprobat impunerea de amenzi celor care refuză să fie vaccinați împotriva COVID-19. Sancțiunile ar putea varia de la 1.000 la 60.000 de euro. Galicia devine astfel prima regiune spaniolă care pune sub semnul întrebării natura voluntară a imunizării împotriva coronavirusului.

Măsura a fost introdusă printr-o reformă a Legii autonome a sănătății, aprobată în Parlamentul Galiciei cu voturile Partidului Popular conservator, care are o majoritate absolută în cameră. Opoziția a votat împotriva. Socialiștii și naționaliștii din Galicia consideră că regula „încalcă drepturile fundamentale” și nu va trece filtrul Curții Constituționale.

Acest lucru se întâmplă și într-un moment în care cifrele se îmbunătățesc în Spania. Incidența a scăzut la 235 de cazuri la 100.000 de locuitori, pentru care se consideră că țara a ieșit din situația de risc extrem din cauza COVID-19.

Potrivit autorităților, în ultimele 24 de ore au existat puțin sub 7.500 de infecții noi și 443 de decese. Obiectivul Guvernului este ca, până la sfârșitul lunii august, 70% din populație să fie vaccinată.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata