Spania se redeschide. Țara așteaptă peste 45 de milioane de turiști internaționali, în acest an

Spania lansează campania de promovare a turismului de vară cu scopul de a primi 45 de milioane de turiști internaționali, jumătate din numărul dinaintea pandemiei. Un sector care reprezintă 12% din produsul intern brut. A doua cea mai mare putere turistică din lume, doar în spatele Franței, avansează în decalare pentru a seduce europenii, în special britanicii și germanii, care sunt cei mai numeroși vizitatori străini.

(Reyes Maroto, ministrul Turismului din Spania)

„Este o prognoză prudentă. Credem că este realist să recuperăm jumătate din turiștii internaționali pe care i-am avut în 2019. Este ceea ce ne-am dori și, uitându-ne aici la unii reprezentanți ai sectorului turistic, am vrea să trecem pandemia și să ne întoarcem pentru a recupera volumul de turiști la care ajungeam în 2019 sau foarte aproape de 2019”.

Între timp, Comisia Europeană plasează Spania printre principalele economii din zona euro, cu un avans de 5,9% în acest an, conform previziunilor avansate de comisarul pentru economie.

Eliminarea progresivă a restricțiilor și creșterea vaccinării vor marca progresul economiei celor 27 în ansamblu, Spania fiind una dintre țările care au beneficiat cel mai mult de fondurile europene de recuperare.

O circumstanță care indică o creștere a produsului intern brut spaniol de 6,8% până în 2022.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata