VIDEO//Noi tiruri de rachete în Israel, unde mai multe clădiri au fost bombardate. Printre cei decedați sunt și copii

Un nou conflict armat între forțele israelitene și cele din Palestina a luat viața a cel puțin 65 de persoane. Printre aceștia se numără și 16 copii. De asemenea, au fost grav rănite alte 365 de persoane.

Luptele se dau în sectorul Gaza, iar forțele militare palestiniene au anunțat că, în urma bombardamentelor, a fost ucis și liderul militar din Hamas, Bassem Issa. Prim-ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, a spus că acesta e abia începutul, și că vor urma bombardamente și explozii.

Asta după ce, luni, cei din Hamas au țintit cu șase rachete spre Ierusalim, unde au avut explozii de proporții. Luptele au început după ce au escaladat disputele asupra moscheiei al-Aqsa, care este considerată cel mai important sit spiritual atât pentru islamiști, cât și pentru iudaiști.

Între timp, comunitatea internațională cere forțelor să înceteze luptele. Secretarul de stat al SUA,  Anthony Blinken, și-a exprimat îngrijorarea față de situație și a cerut Israelului să înceteze violențele.

Cu un mesaj similar a venit și premierul britanic, Boris Johnson, care a scris că Israel și Palestina trebuie să facă câte un pas înapoi și ambele părți să manifeste rețineri.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata