Spania și Franța, paralizate de frig și zăpadă

Ninsorile abundente şi poleiul au provocat haos marţi în traficul rutier din estul Franţei, dar și nordul și centrul Spaniei, în urma unui val de aer rece provocat de furtuna Filomena. Autorităţile franceze au intervenit pentru a deszăpezi sute de vehicule rămase blocate din cauza ninsorilor pe autostradă.

Meteorologii au avertizat că ninsorile, care nu sunt neobişnuite pentru această perioadă a anului și care ar putea duce la întreruperi semnificative ale transportului, vor continua şi în perioada imediat următoare.

În același timp, o adevărată iarnă siberiană, cu zăpada și înghețul său, a căzut asupra locuitorilor din centrul Spaniei. Temperaturile din zonele din estul Madridului au scăzut la -25 ° C. A fost cea mai rece noapte din ultimii 20 de ani din Peninsula Iberică, unde iernile sunt de obicei destul de blânde.

Autoritățile le cer bătrânilor să rămână acasă. Ciclonul de zăpadă „Philomena” a adus mase uriașe de zăpadă și a acoperit trotuarele și drumurile cu gheață, creând condiții periculoase pentru trafic și pietoni.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata