Vladimir Voronin și Renato Usatîi se vor premieri

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin și liderul Partidului Nostru, Renoto Usatîi se vor prim-miniștri ai țării, în acest sens îndemnându-l pe șeful statului, Maia Sandu, să-i înainteze în această funcție.

Astfel, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul nostru de televiziune, Voronin a declarat că este gata să își asume responsabilitatea pentru a readuce Moldova pe un drum corect.

„ –Spuneți-i Maiei Sandu să mă înainteze pe mine prim-ministru și să vedeți ce fac eu din ei, din toți, din Parlament și din toți. Eu nu mai pot răbda. Eu trebuie să fac ceva, trebuie să îi pun în „stroi” pe toți și să lucreze. –Acceptați dacă vă înaintează? –O să mă gândesc. O să mă consult, dar nu sunt alte variante. Trebuie să scăpăm de acest Parlament, de această mafie banditească”.

La rândul său, Usatîi a fost și mai clar, declarând, în cadrul unei emisiuni de la TV8, că imediat după ce șeful statului va reveni din vizita sa oficială de la Kiev, el însuși își va înainta candidatura la funcția de prim-ministru.

„Eu am o propunere pentru președinte, vedeți pentru un oarecare candidat ei votează, de ce să nu fiu eu ales în calitate de candidat la funcția de premier, dacă tot se zice că va fi votat orice candidat? Îmaginați-vă fețele socialiștilor”.

Amintim că Moldova a rămas fără prim-ministru pe 23 decembrie, când fostul premier, Ion Chicu a anunțat că demisionează, el plecând din funcție în ultima zi a anului trecut. În condițiile date, conducerea Guvernului interimar a fost preluată de Aureliu Ciocoi, ministrul nostru de Externe.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata