Sprijin esențial pentru agricultori

Într-un an plin de provocări, Guvernul a decis să subvenționeze 70% din suma primelor de asigurare pentru agricultori, iar un proiect de lege în acest sens, prezentat de ministrul Agricultorii, Ion Perju, a fost avizat astăzi de Cabinetul de Miniștri condus de prim-ministrul Ion Chicu.

Mai exact, potrivit documentului elaborat de Guvern, producătorul agricol își poate asigura culturile agricole pentru mai multe situații de risc. Totodată, proiectul de lege mai prevede și riscurile de asigurare în cazul pierii animalelor.

În context, premierul Ion Chicu a declarat că prin acest proiect Guvernul vrea să contribuie mai mult din bugetul statului la primele de asigurări în domeniul agriculturii.

„Vrem să contribuim mai mult din bugetul statului la acele asigurări pentru ca agricultorii, când încep anul agricol, să fie mai siguri că în caz de cataclisme climaterice vor putea fi despăgubiți de către companiile de asigurări. Statul va achita 70% din prima de asigurare.”

Subvenţionarea primelor de asigurare se va efectua din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural.

Menționăm că în cadrul aceleiași ședințe de Guvern, cabintetul de miniștri a aprobat un proiect de lege care prevede compensarea parțială a pierderilor suferite de agricultori din cauza calamităților naturale înregistrate în acest an.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata