Stamate: „Starea de urgență ar putea să nu mai fie prelungită”

Starea de urgență în Republica Moldova nu va mai fi prelungită. Declarația a fost făcută de deputata PAS Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, în cadrul ediției din 27 noiembrie a emisiunii „Новая неделя” de la TV8. Cea instituită anterior și prelungită de mai multe ori expiră în data de 31 decembrie, perioadă în care Parlamentul se va afla în vacanță. 

„Reprezentantul Guvernului, care a prezentat această inițiativă atât în ​​comisie, cât și în plenul parlamentului, a justificat necesitatea unei prelungiri a stării de urgență de doar 30 de zile pe motiv că aceasta este ultima prelungire, dacă nu se întâmplă ceva extraordinar”, a menționat deputata Olesea Stamate.

Teoretic, Parlamentul s-ar putea întruni și în regim de urgență, însă Olesea Stamate susține că nu este planificată o astfel de ședință pe final de an.

Republica Moldova a instituit stare de urgență la începutul războiului din Ucraina, iar de atunci a prelungit-o periodic. Măsura a fost dur criticată de opoziție.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata