Stoianoglo, către membrii CSP: „Există răspundere contravențională cu privire la deciziile care le vor vota”

Procurorul general Alexnadr Stoianoglo a mers la CSP ca să-l „avertizeze” pe Sergiu Litvinenco, Ministrul Justiției, dar și să le spună membrilor CSP că există răspundere pentru deciziile pe care le vor lua.

La ședința CSP din 30 septembrie, deputatul Lilian Carp a intrat în sală cu un bloc de foi, susținând că, în anul 2011, Alexandr Stoianoglo, fiind deputat și președinte al CSNAOP, a semnat un raport la proiectul privind modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, prin care a fost introdusă în legislație sintagma „având efect suspensiv”.

„Această sintagmă a permis reprezentanților companiilor nerezidente, ale căror conturi au fost blocate prin deciziile Serviciului prevenire și combaterea spălării banilor, să deblocheze conturile și să transfere banii doar prin prezentarea la bancă a recursului asupra deciziei de suspendare a operațiunilor financiare”, a explicat deputatul.

Deputatul mai este nemulțumit și că Procuratura Generală a plătit indemnizații pe concedierea fostului șef al PCCOCS, Nicolai Chitoroagă, deși acesta era cercetat.

La fel, este incorect că s-a renunțat la învinuirile împotriva lui Veaceslav Platon. Mai mult, potrivit lui, Stoianoglo ar fi beneficiarul unor tranzacții. Platon i-ar fi plătit 5,5 milioane de dolari pentru eliberarea sa.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata