Maia Sandu a discutat cu mai mulți profesori: „Mi-am dorit să știu cum arată viața lor, cu ce probleme se confruntă”

Maia Sandu a discutat aseară, în format online, cu mai mulți tineri pedagogi din diverse localități ale țării.
„În ajunul Zilei Profesorului și al Zilei Mondiale a Educației, pe care le marcăm astăzi, mi-am dorit să știu cum arată viața lor, cu ce probleme se confruntă și ce așteptări au de la autorități. M-am bucurat să cunosc tineri frumoși și entuziaști, care prin munca lor schimbă, în fiecare zi, soarta copiilor din satele și orașele noastre. I-am felicitat pentru curajul de a îmbrățișa această profesie interesantă, dar și solicitantă”, a transmis Maia Sandu.
„Am discutat despre cât de important este să construim o societate care prețuiește educația și un stat ce are grijă de profesori. Am vorbit despre lucrurile care îi pot motiva pe tineri să aleagă pedagogia și mai apoi să meargă în școlile în care e mare nevoie de ei – salarii mai bune, locuințe accesibile, posibilități de dezvoltare profesională și, foarte important, respectul comunității”.
„Felicit, pe această cale, toți angajații din sistemul educațional. Îmi exprim respectul pentru dedicația și profesionalismul Dumneavoastră, pentru optimismul și creativitatea cu care munciți în fiecare zi. Știu că, de multe ori, vă asumați grija nu doar pentru procesul de predare, ci și pentru viața și sănătatea copiilor”, se arată în mesajul președintelui pentru profesori.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata