Stoianoglo: „Decizia cu privire la achitarea lui Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare este una corectă și legală”

Decizia cu privire la achitarea lui Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare este una corectă și legală. O declarație în acest sens a fost făcută de însuși procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul unei intervenții pe o rețea de socializare.

„Știu că în Republica Moldova sunt diferite sugestii referitor la achitarea domnului Platon, dar pot să vă spun cu toată responsabilitatea că dosarul penal în privința lui Platon a fost falsificat în totalitate. Din acest motiv, decizia instanței este una corectă și legală”, a spus Stoianoglo.

Amintim că pe 18 mai 2020, procurorul general Alexandr Stoianoglo l-a numit pe Vladimir Plahotniuc beneficiarul principal al „jafului secolului”. Tot atunci, procurorii au ajuns la concluzia că dosarul lui Veaceslav Platon, în care acesta a fost condamnat la 18 ani privațiune de libertate, a fost unul fabricat.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost achitat ieri în dosarul fraudei bancare. Decizia, care este una definitivă și nu poate fi atacată în nicio instanță, a venit după ce anterior, pe 20 aprilie 2017, Platon a fost condamnat în acest dosar la 18 ani de închisoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata