Stoianoglo, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au admis demersul înaintat joi, șapte octombrie, de procurorul pe caz, Victor Furtună, care a cerut instanței prelungirea arestului cu 30 de zile pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Astfel, Stoianoglo, care spune că este o decizie incorectă și că avocații săi o vor contesta, își va petrece următoarele 30 de zile, cel mai probabil, la Penitenciarul nr. 13 din Capitală.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general pe data de 5 octombrie, după ce în ședința extraordinară a Consiliului Superior al Procurorilor a fost desemnat procurorul anticorupție Victor Furtuna să investigheze pretinsele ilegalități, în urma sesizării deputatului PAS, Lilian Carp împotriva procurorului general. Mai târziu, seara, au avut loc percheziții în biroul și acasă la el, după care a fost reținut pentru 72 de ore pe patru capete de acuzare: abuz de putere, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața organelor.

Alexandr Stoianoglo nu-și recunoaște vina și a susținut că este o răzbunare din partea guvernării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata