SUA, de Ziua Independenței: Cel puțin șase persoane au fost ucise într-un atac, iar alte zeci au fost rănite

În Statele Unite, poliția a reținut un suspect în urma unui atac de la o paradă de Ziua Independenței din Highland Park, Illinois. La opt ore după incident, ofițerii de patrulă au zărit un vehicul care se potrivea cu descrierea, lângă Chicago, și l-au oprit „după o scurtă urmărire”. Deținutul este Robert Krimo, în vârstă de 22 de ani. Fotografia lui a fost publicată anterior. Se precizează că acesta este un localnic, probabil muzician.

(Lou Jogman, șeful poliției orașului)

„Suspectul a fost dus la Departamentul de Poliție din Highland Park, unde urmează să începem următoarea fază a investigației”.

Atacatorul a deschis focul de pe acoperișul uneia dintre clădirile de pe traseul paradei, unde a urcat pe scările exterioare, care nu erau păzite. Potrivit martorilor oculari, el a reușit să tragă câteva zeci de gloanțe asupra participanților și spectatorilor la paradă.

 

„Eram foarte aproape de locul unde s-a întâmplat totul… Am auzit sunete de focuri, o serie de focuri… apoi a reîncărcat și a tras din nou. Oamenii au țipat și au fugit.

 

„La început am crezut că sunt marinarii care salutau steagul cu puștile. Dar apoi am văzut oameni alergând, mi-am luat fiul și am fugit.

Cel puțin șase persoane au fost ucise în atac, iar alte zeci, cu vârste cuprinse între 8 și 85 de ani, au fost rănite. Două dintre ele sunt în spital.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata