SUA: Ger cumplit, oameni decedați și case fără curent, din cauza furtunilor de zăpadă

Valul de frig care străbate părți mari din centrul și sudul Statelor Unite a adus temperaturi extrem de scăzute, a ucis cel puțin 21 de persoane din mai multe state americane și a lăsat fără energie electrică milioane de case. Totodată, în timp ce unele regiuni se confruntă cu temperaturile scăzute, statul Carolina de Nord a fost devastat de o tornadă, transmite The Guardian.

O masă de aer arctic a coborât pe aproape întreaga suprafaţă a SUA, iar temperaturile au atins marţi minime istorice. În Lincoln, Nebraska, au fost înregistrate marţi -35 de grade Celsius, doborând un record de -27 de grade Celsius atins în 1979. În Dallas-Fort Worth temperatura a coborât la -17 grade, depăşind recordul de -11 grade consemnat în 1903.

Cele mai grave întreruperi de energie electrică au fost în Texas, unde peste 4 milioane de case și companii au rămas fără curent, marți, la temperaturi sub îngheț. De asemenea, alte patru milioane de locuințe din Mexic și peste 250.000 de case din nord-vestul statului Oregon au rămas fără electricitate în urma unor furtuni de gheață.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata