Subiectul livrării gazelor rusești în Moldova este încă neclar. Precizările lui Spînu

Moldova a solicitat extinderea contractului la condițiile de anul trecut, susține Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susținut astăzi, cu privire la contractul de livrare a gazelor naturale, după vizita de lucru efectuată la Sankt Petersburg.

Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, nu s-a întâlnit „din motive obiective”, la Sankt Peterspurg, cu Alexei Miller, director „Gazprom”, așa cum a anunțat anterior. Spînu a purtat discuții cu Elena Burmistrova, director pentru exporturi a companiei rusești „Gazprom”. Deocamdată nu sunt rezultate ale discuțiilor, care vor continua în această săptămână. Ministrul a subliniat că speră să fie prelungit contractul de anul trecut privind livrarea gazelor. Nu e clar nici prețul la care vom cumpăra gazul rusesc.

Pe 1 octombrie, Andrei Spînu a declarat că prețurile în facturi nu se vor schimba odată cu prelungirea contractului pentru o lună. Tot atunci, ministrul Spînu a menționat că Moldova va plăti 790 de dolari pentru un metru cub de gaz în luna octombrie, însă viceprim-ministrul dă asigurări că acest preț plătit de stat nu va afecta plățile cetățenilor la gaze.

Pe 30 septembrie, contractul pentru tranzitare și furnizare a gazelor naturale dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” a fost prelungit pentru o lună.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata