Svetlana Cebotari, fosta ministră a Sănătății în Guvernul PD, plasată în arest pentru 30 de zile

Șefa Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, juristul instituției și directorul adjunct al Agenției Achiziții Publice, Ghenadie Grib au fost aduși, astăzi, în fața magistraților de la Judecătoria Ciocana. Procurorii Anticorupție au cerut pe numele celor trei mandat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Asta după ce, acum 3 zile, Procuratura Anticorupție și SPIA au efectuat un șir de percheziții, într-un dosar de abuz în serviciu. Magistrații de la Ciocana i-au dat 30 de zile de arest în izolator Svetlanei Cebotari, iar celelalte două persoane figurante în dosar vor sta 30 de zile în arest la domiciliu. Inculpații au fost aduși în fața magistraților, fiind escortați de mascați, transmite TV8.

Svetlana cebotari este acuzată ca ar fi favorizat un agent economic să instaleze, în incinta Spitalului municipal din Bălți, un aparat de plasmafereză, care urma să fie procurat din fonduri externe. În realitate, însă, potrivit procurorilor, utilajul respectiv nu a fost importat, ci a fost preluat de la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

Ieri, cei de la SPIA au publicat mai multe înregistrări video și audio, în care apare și fosta ministră a Sănătății, favorizând mai mulți subalterni ai săi.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata