Tauber acuză Guvernarea PAS de acțiuni ilegale în vederea excluderii ei din cursa electorală pentru alegerile locale

Candidatul Partidului ”Șor” la funcția de primar de Bălți, Marina Tauber, acuză Guvernarea PAS de acțiuni ilegale în vederea excluderii ei din cursa electorală pentru alegerile locale.

În mod special, Marina Tauber aduce învinuiri membrului Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postică. Potrivit Marinei Tauber, Postică ar influența alți membri CEC să ia decizia ”de a exclude candidatul partidului ”Șor” din cursa electorală pentru că ar fi finanțat campania electorală din surse ilegale”.

 (Marina Tauber)

„Ieri, membrul CEC Pavel Postică, numit la indicația președintelui Maia Sandu, a chemat alți membri ai CEC și le-a ordonat să voteze pentru excluderea din cursa electorală. Asta s-a întâmplat ieri, timp în care s-a pus o presiune enormă pe formațiunea noastră și pe mine, în calitate de candidat, și asupra tuturor simpatizanților noștri”.

În replică, Pavel Postică, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, a declarat că aceste afirmații nu corespund realității, refuzând să dea alte detalii.

Marina Tauber a acumulat 47,9% în urma alegerilor locale noi desfășurate la Bălți. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 20,9%. Drept urmare, cei doi se vor duela în turul doi al alegerilor locale în această duminică, pe 5 decembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata