Continuă ieftinirile la benzină și motorină. Mâine, prețul acestora va scădea cu aproape 20 de bani

Una caldă, alta rece. Prețul maxim de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard își păstrează cursul și va scădea ceva mai semnificativ decât în ultimele zile, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Astfel, potrivit ANRE, joi, șoferii vor achita pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 20.62 sau cu 18 bani mai puțin per litru.

Motorina standard va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 17.70 lei per litru, cu 17 bani mai puțin decât în ultimele 24 de ore.

Cu toate acestea, nu toate veștile sunt promițătoare pentru conducătorii auto. Or, gazul metan continuă să se scumpească, iar mai multe staţii de alimentare din țară au anunţat un preţ de 13.10 lei pentru un metru cub, ceea ce înseamnă o majorarea a tarifului cu 30 de bani, aceasta fiind a doua scumpire din ultimele trei săptămâni.

La începutul lunii septembrie, atunci când, odată cu aplicarea de către majoritatea parlamentară a noii metodologii de calcul a prețurilor, benzina și motorina standard puteau fi cumpărate la stațiile PECO cu 20.07 lei, respectiv 16.27 lei per litru.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata