Țîcu depune o sesizare la ANI. Vizat este judecătorul constituțional Vladimir Țurcan, fost deputat al PSRM

Președintele Partidului Unității Naționale (PUN) Octavian Țîcu a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI) în privința judecătorului Curții Constituționale a Moldovei (CCM) Vladimir Țurcan. Potrivit sesizării, Țurcan s-ar afla în incompatibilitate dintre funcția de judecător al CCM și funcția de președinte al partidului politic „Moldova Unită”, funcții pe care le deține concomitent, notează Deschide.md.

„Articolul 139 din Constituția Republicii Moldova stabilește că funcția de judecător al Curții Constituționale este incompatibilă cu oricare altă funcție publică sau privată, cu excepția activității didactice și științifice”, se arată în sesizare.
Totodată, Țîcu consideră că Țurcanu trebuie să fie demis din funcția de judecător, pentru că „a ignorat toate normele de drept”. 
„Cerem demisia judecătorului Vladimir Țurcanu de la Curtea Constituțională. Judecătorului Curții Constituționale Vladimir Țurcan trebuie să-i fie ridicată imunitatea și să fie demis din funcție. Într-un stat de drept este inadmisibilă situația ca un judecător la Curtea Constituțională să fie și președinte a unui partid politic. Acest judecător a ignorat în mod grosolan toate normele de drept, iar pentru acest fapt trebuie să răspundă. Cerem Autorității Naționale de Integritate să examineze în regim prioritar această sesizare și să constate incompatibilitatea acestor funcții”, scrie Țîcu pe pagina sa de Facebook.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata