Țigări moldovenești, oprite din drumul lor spre piața neagră din UE

Un moldovean s-a pornit la drum cu mașina burdușită cu pachete de țigări, dar a fost deconspirat de vameși.

Captura a avut loc la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Șoferul în vârstă de 39 de ani, a declarat că nu transport nimic ilegal, însă echipele chinologice ale vamei au demonstrat contrariul. În timpul verificărilor, vameșii au găsit sub bancheta din spate a mașinii 390 de pachete de țigări.

Preliminar, a fost stabilit că țigările urmau a fi transportate în Uniunea Europeană pentru a fi comercializate pe piața neagră.

Produsele de tutungerie au fost ridicate, iar investigațiile pe caz continuă.

Într-un alt caz, produs pe 6 august țigări moldovenești au și ajuns în UE. Poliţiştii de frontieră din județul Botoșani, România au descoperit în zona de competență mai multe colete cu țigarete de contrabandă cu timbre de acciz ale Republicii Moldova, în valoare de aproximativ 230 de mii de lei.

Mai exact, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism, despre care dețineau informații că ar fi implicat în activități ilegale.

În autoturism se aflau două persoane, iar în momentul în care polițiștii de frontieră le-au legitimat, la aproximativ 500 de metri distanță, o altă mașină a virat brusc pe un drum agricol.

Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea autoturismului, iar la scurt timp, într-un lan de porumb au fost descoperite abandonate, mai multe colete cu țigarete, învelite în folie neagră.

În urma inventarierii bunurilor, în colete au fost descoperite 97.600 țigarete, cu timbru de acciz a R. Moldova.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizarea cercetărilor, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata