Tot mai mulți copii infectați cu COVID-19

Pandemia de COVID-19 nu ține cont de vârstă. Astfel, numărul micuților care au fost testați pozitiv la coronavirus pe întreg teritoriul Moldovei a ajuns la aproape 1.200, cu circa 120 de cazuri mai multe decât săptămâna trecută. Datele au fost prezentate de Nicolae Furtună, în cadrul conferinței de presă organizată astăzi de Ministerul Sănătății.

„Avem, din păcate, afectați 1.192 dec copii și țin să remarc că avem afectați și copii de vârstă fragedă, la câteva zile de la naștere, preluând infecția de la mamă.”

Totodată, a mai precizat Furtună, cei mai afectați rămân a fi copiii cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani, până la moment fiind atestate 450 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Afectate sunt și femeile însărcinate, dar care, a mai precizat directorul ANSP, trec cu bine peste această infecție.

„Avem afectate la ziua de azi circa 200 de femei în diferite perioade ale sarcinii și aici vreau să punctez că femeile gravide în infecția COVID trec bine comparativ cu infecția gripală. Nu avem niciun caz de complicație în rândul femeilor gravide.”

Precizăm că din numărul total de femei gravide, 53% sunt în al treilea trimestru de sarcină, 30% – în al doilea și 17% – în primul trimestru.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata