Transportatorii amenință cu proteste, nemulțumiți de noile restricții impuse

Transportatorii amenință autoritățile cu noi proteste, dar și cu sistarea curselor regulate. Aceștia cer revizuirea deciziei Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, prin care numărul pasagerilor a fost limitat la jumătate din capacitatea autovehiculelor.

Din cauza consecințelor pe care le-a provocat starea de urgență și situația epidemiologică, nu au putut fi restabilite peste 15% din cursele regulate naționale și peste 70% din cursele internaționale. Pandemia a provocat concedierea a peste 1.000 de angajați doar din domeniul transportului rutier de persoane, care și până la pandemie se confrunta cu un deficit acut de șoferi”, spune Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto.

În scrisoare se mai menționează că decizia autorităților „a fost adoptată în confortul căldurii de la caloriferele din cabinetele proaspăt reparate, de către persoanele care au la cheremul lor șoferi achitați din bani publici și mijloace de transport de serviciu procurate pe timp de pandemie”.

Amintim că, prin decizia de ieri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, s-a decis impunerea mai multor restricții. Printre ele se numără limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic raional și interraional la 50% din capacitate, iar în transportul rutier în trafic local și municipal – la 50% din capacitatea de îmbarcare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata