Trupele ucrainene au fost nevoite să se retragă din mai multe regiuni din Donbas

Războiul din Ucraina se desfășoară deja a patra lună, iar în estul țării au loc bătălii aprige. Trupele ucrainene au fost nevoite să se retragă din mai multe regiuni din Donbass, în special Popasna, Liman și Svetlodarsk. Trupele ruse fac un efort concertat pentru a încercui Severodonețk, ultimul oraș important din regiunea Lugansk încă sub control ucrainean.

Autoritățile locale spun că urmăresc cum Rusia mută trupele și puterea de foc în regiune pentru a încerca să străpungă liniile de apărare ucrainene.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a spus că estul țării este acum cel mai dificil front pentru trupele sale. El a mai declarat că Ucraina este pregătită să reia negocierile cu Rusia și că se poate găsi o soluție diplomatică la această criză.

Dar Zelenskii insistă, de asemenea, că un acord de încetare a focului va fi ajuns doar după ce toate trupele ruse părăsesc țara sa.

Un sondaj recent a arătat, de asemenea, că ucrainenii nu sunt dispuși să-și sacrifice integritatea teritorială de dragul păcii. 82% dintre respondenți au spus că nu sunt pregătiți să-și ia rămas bun de la nicio parte a Ucrainei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata