Moldoveanul Ionel Manciu a devenit noul concertmaistru al Orchestrei Filarmonicii Olandeze

Moldovenaul Ionel Manciu este noul prim concertmaster al Orchestrei Filarmonicii Olandeze! Manciu își va face apariția în această nouă funcție weekendul viitor, în cadrul concertelor orchestrei din Het Concertgebouw, condus de fostul dirijor șef Hartmut Haenchen. „Suntem încântați de sosirea sa și așteptăm cu nerăbdare să construim alături de el și dirijorul șef Lorenzo Viotti asupra calității orchestrei”, spune Willem de Bordes, liderul artistic al Orchestrei Filarmonicii Olandeze.
Ionel Manciu (1993) s-a născut în orașul Bender din Moldova. Primele lecții de vioară le-a primit de la Tamara Caftanat și mai târziu de la Galina Buinovschi, la Liceul Muzical Ciprian Porumbescu din Chișinău. La vârsta de zece ani a debutat la Orchestra Națională de Cameră a Moldovei cu Concertul pentru vioară în sol al lui Mozart.
De atunci a câștigat mai multe concursuri naționale și internaționale. Manciu a cântat solo cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale și Orchestra Națională de Cameră din Chișinău, Orchestra Filarmonicii George Enescu din București, Orchestra de cameră Lvov și Orchestra de cameră Pori din Finlanda.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata