Tudor Deliu nu se va retrage de la prezidențiale

În ciuda faptului că pornește cu șanse modeste la prezidențiale, potrivit sondajelor, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcția de Președinte al țării, Tudor Deliu a declarat, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, că în niciun caz nu se va retrage din cursa electorală în favoarea unui sau altui candidat, deoarece decizia luată de PLDM de a participa la acest scrutin a venit în urma refuzului primit din partea unora de-a merge într-un Bloc.

„Dacă vă aduceți aminte, noi printre ultimii am desemnat și noi candidatul pentru funcția de președinte. De aceea PLDM împreună cu candidatul, Tudor Deliu vor merge până la sfârșit. Am venit cu aceiași propunere, la început, ca să mergem într-un Bloc. Am fost refuzați și Partidul a decis că noi mergem cu un singur candidat.”

În context, Deliu a dat clar de înțeles că discuțiile precum c-ar urma să renunțe în favoarea Maiei Sandu, n-au vreun temei.

„Ceea ce dumneavoastră îmi spuneți că se vorbește prin culoare, candidați cu șanse sau fără șanse, lucrul acesta îl determină alegătorul și nu tot timpul sondajele care se fac, deoarece știm bine cum ele se fac, vom vedea rezultatul final la data de 1 noiembrie.”

Legat de așa-zisa fraudare a alegerilor, cum strigă unii, potrivit lui Deliu, acest lucru justifică eșecul unora.

„Eu nu prea accept ceea ce se face astăzi cu referire la strigătele unora că alegerile sunt deja fraudate. Mie mi se pare că unii din concurenții electorali fac acest lucru premeditat pentru a-și justifica poate chiar pierderea”.

Tudor Deliu, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală în calitate de candidat la funcția de Președinte al Moldovei, la ședința din 19 septembrie, fiind astfel al patrulea candidat înregistrat.30

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata