Ucraina a completat deja chestionarul de aderare la Uniunea Europeană

Autoritățile ucrainene au anunțat că a fost deja completat chestionarul de aderare la Uniunea Europeană, un prim pas pentru obținerea de către Ucraina a statutului de țară candidată pentru intrarea în blocul european.

Ucraina a primit chestionarul în urmă cu 10 zile, la vizita la Kiev a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Șefa executivului european promitea, atunci, o începe rapidă a negocierilor de aderare a Ucrainei la UE.

Comisia Europeană urmează să dea o recomandare în ce privește conformitatea Ucrainei cu criteriile necesare pentru statutul de membră a UE.

 

Republica Moldova a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE acum șapte zile. Documentul i-a fost transmis, la Luxemburg, vicepremierului Nicu Popescu, ministru de externe al țării noastre.

Acest chestionar serveşte ca bază pentru negocierile de aderare. După invazia Rusiei în Ucraina, aceasta din urmă şi de asemenea Republica Moldova şi Georgia au cerut să devină membre ale UE, aderare care însă implică un proces laborios şi îndelungat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata