Cancelarul Austriei: „Putin crede că va câștiga acest război”

Cancelarul austriac Karl Nehammer a devenit singurul lider european care s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin după invazia militară a Ucrainei. Nehammer a făcut prima pagină a ziarelor cu călătoriile sale la Kiev și Moscova, dar a fost, de asemenea, puternic criticat de o serie de analiști. Însuși cancelarul a declarat presei locale că este important pentru el să vorbească atât cu Zelenski, cât și cu Putin.

Și într-un interviu de duminică cu postul de televiziune american NBC, Nehammer și-a exprimat părerea despre posibilitatea ca Putin să folosească arme nucleare și rezultatul războiului.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer)

„Nu știu dacă va folosi de fapt această armă, dar știe că poate amenința lumea cu ea. Nu, el crede că va câștiga acest război”

Anterior, Nehammer a spus că discuțiile cu Putin au durat aproximativ 75 de minute și au fost dure, deschise și directe. Cancelarul austriac intenționa să-i spună președintelui rus „despre ororile războiului, privindu-l în ochi”.

Întâlnirea lui Nehammer cu Putin a avut loc pe 11 aprilie. Înainte de aceasta s-a întâlnit în Ucraina cu președintele Vladimir Zelenski.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata